miercuri, 5 martie 2008

salaryman

Personajul din poza se cheama exact asa: salaryman. E imbracat in costum armani , copie autentica, are telefon de ultima generatie, conduce masina de servici brandy, are chiar si o geanta diplomat. Eu zic ca arata chic!. Insa, acest salaryman, are si cateva cusururi: el are un sef caruia ii da raportul, el nu prea gandeste, el face ceea ce i se spune sa faca, are 10 credite la banci si munceste de dimineata din zori pana noaptea la lasatul intunericului. In rest, e chiar chic! E pinguinul secolului 21 caruia i se pare ca e liber. Dar nu e, l-au acaparat bancile si l-au credita pana peste cap, nu-si mai traieste viata lui, ci a corporatiei care l-a angajat. Va ajunge sa iasa la pensie (va fi fericit) si se va uita inapoi si va constata ca jumatate din viata lui si-a trait-o sa umple conturile grase ale altora si sa umfle capitalurile bancilor din dobanzile ce le-a platit. Acestui pinguin ii dorim sa se trezeasca cat mai repede, dar si tuturor celor care cred ca succesul e proportional cu numarul de ore muncite.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Oh da, asta e discutia cu "daca scazi orele de munca, orele de somn, orele de masa, orele in care ii certi pe aia mici, orele in care gatesti... cu ce ramai consistent in viata ta? si mai ales, care parte a vietii poti spune ca ai trait-o cu adevarat, in aceste conditii?

George spunea...

Poate fi discutia de care spui tu, dar poate fi si o alta discutie; daca atunci cand cineva munceste 16 ore pe zi, 6 zile din 7, care chiar daca e elegant, chiar daca are telefon de ultima generatie, masina de servici si e creditat pana in maduva oaselor se mai poate numi om liber. Sau e un manipulat si inrobit, indatorat cu buna stiinta de catre banci, pentru a ramane un pinguin pana la pensionare? Asta e un subiect pe care am sa-l dezbat intr-un post anterior.

originar spunea...

felicitari pt blog :)
tema e foarte buna, iti urez cat mai multe teme care sa surprinda adevarul, nu minciuna care ni se serveste pe post de "adevar"

George spunea...

need2trip, cred ca impreuna putem scoate adevarul la iveala. Voi avea multe postari interesante la care astept, evident, adaugiri.

originar spunea...

de exemplu, iata un punct de pornire pt o tema viitoare :)
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/794596/Anglia-ratifica-Tratatul-UE-fara-referendum/
un articol din presa de azi care ne arata cum se impune cu forta si fara nici un pic de diplomatie dictatura UE in tarile in care populatia manifesta scepticism fata de aceasta vaga si dubioasa notiune de stat federal european, un pas intermediar spre telul final al unui guvern unic mondial.
Iata cat de democrati sunt cei din vest :) si acolo, cei multi si prosti au doar dreptul sa plateasca impozite si sa munceasca, neavand nici macar dreptul sa voteze democratic pentru a se opune agendei elitelor.

originar spunea...

iata ce pregateste elita mondiala pt acesti "salarymen": http://www.verichipcorp.com/.