
Aici, insa, intervine problema majora. Exista studii recente care demonstreaza ca celula umana are capacitatea de a recunoaste vitamina sau nutrientul de sorginte sintetica si de a refuza asimilarea acestuia. Ei, avem o problema! Adica, el omul , manca 3000 de kilocalorii, mai baga si niscaiva suplimente ieftine din farmacie, si tot gras, obez si beteag ramane. Pai normal, pentru ca in vechime, omul traia nestingherit in mijlocul naturii, consumand produse nealterate incarcate de nutrienti naturali pe care celula se bucura sa-i primeasca la membrana si sa-i utilizeze in mod corespunzator, asa cum cere manualul. Fratilor, celula are memorie. Ea a tinut minte, peste milenii gustul vitaminei E naturala si nu-i place cea de sinteza. Asa ca, aviz amatorilor, mare grija de unde va procurati suplimentarea nutritiva, pentru ca exista si cele produse prin tehnologie scumpa, dar care sunt naturale.
As mai adauga o chestie. Declinul civilizatiei umane a inceput atunci cand s-a inventat agricultura! De ce?-ma veti intreba!. Pentru ca, astazi, datorita ariculturii, consumam doar 6 graminee(grau, orz, ovaz, secara, porumb si orez), iar in trecut, omul naturii consuma aprox 35. E o mare diferenta! Dintre cele 6, cea mai larg raspandita cereala consumata ramane graul, tradus in peste 3000 de sortimente (paine, paste, etc). Ei bine, va rog frumos sa ascultati o zi intreaga, aceeasi varianta a piesei Delilah, cantata de cantautori diferiti in tot atatea moduri. Va garantez eu-o veti lua razna! Exact asa cum si organismul uman, o ia razna saracul, ca are de suportat atatea feluri acela aceluiasi grau. Le fel se intampla si cu carnea. Homo naturalis (o fi existat asta?) consuma in jur de 350 de specii de animale, astazi, Homo modernus (asta sigur exista), consuma mai putin de 50. Cea mai utilizata pasare la masa e porcul! Porcul care, saracul de el, e crescut in cele mai bune conditii: furaje cu pesticide, medicamente pentru a nu se imbolnavi, mancare cat mai ieftina si cat mai modificata genetic. Practic, cand vine la taiere, saracu e cirotic pana-n maduva oaselor. Si , Homo modernus, il manca cu pofta. Si acum statistica: 100 gr de carne porc contine 40% colesterol. Vorbim de porcul din ferma. 100 gr carne de mistret contine doar 4% colesterol. V-ati prins , nu-i asa? Mistretul traieste in salbaticie, iar hrana lui e bio (alt termen la moda). Prin urmare, de la vanatoare la agricultura nu e decat un pas. Din pacate un prea mare pas pentru omenire si atat de devastator!
Un comentariu:
si mie imi place aia cu "globeezitate"
Trimiteți un comentariu